لطفا چند لحظه صبر کنید .

مناسبت روز
محرم
مناسبت سال
س
آمار سایت
  • آنلاین : 3
  • امروز : 89
  • دیروز : 270
  • این ماه : 1681
  • ماه گذشته : 10062
  • بازدید کل : 659687
نظرسنجی
تعداد آراء : 6
به خدمات ارائه شده توسط مدیریت امور عشایر در سال 1402 چه امتیازی می دهید؟
آرشیو اخبار

/
 
رئیس امورعشایر شهرستان دشتی: عشایر از مزایای پروژه گاز خارتنگ در مرتع عشایری بخش شنبه و طسوج بهره مند شوند. (27-4-1403)

مراسم سوگواری روز هشتم دهه محرم، مدیریت امورعشایر استان بوشهر (24-4-1403)

پیام تسلیت مدیرامورعشایر استان بوشهر به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی (24-4-1403)

نماینده مردم شریف دشتی و تنگستان : (20-4-1403)

مراسم سوگواری دومین روز محرم درنمازخانه مدیریت امورعشایراستان بوشهر (18-4-1403)

سرپرست اداره عمران و بهسازی امورتولید مدیریت امورعشایراستان بوشهر منصوب شد (18-4-1403)

بررسی پروژههای عمرانی از محل تملک دارائی ادارات امورعشایر شهرستانها (18-4-1403)

پیام تقدیر و تشکر مدیر امورعشایر استان بوشهر از مردم شریف استان علی الخصوص عشایر غیور (17-4-1403)

دعوت مدیرامورعشایراستان بوشهر به حضور پرشور در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری (13-4-1403)

پیگیری اعتبارات هزینه ای و تملک دارائی مدیریت امورعشایراستان بوشهر (11-4-1403)

تاریخ درج: 1402/8/25    /  شماره خبر: 834   /  تعداد نظرات: 0
 ارسال به دیگران        چاپ خبر
   

روابط عمومی

گردشگری الگوی جایگزین برای شیوه نوین زندگی عشایری

میرتقیان رودسری مسئول میز گردشگری عشایری جامعه بنیاد سازمان امور عشایری کشور: گردشگری الگوی جایگزین برای شیوه نوین زندگی عشایری است.
 

 به گزارش روابط عمومی مدیریت امورعشایر استان بوشهر میرتقیان رودسری مسئول میز گردشگری عشایری جامعه بنیاد سازمان امور عشایری کشور در حاشیه نخستین رویداد ملی گردشگری عشایری در شیراز گفت: در سراسر ایران 105 ایل و 565 طایفه و تیره مستقل وجود دارد که به اعتبار پژوهشهایی که انجام شده این سبک زندگی پتانسیل هایی دارد که در نوع خود منحصربفرد است .

مسئول میز گردشگری عشایری جامعه بنیاد سازمان امور عشایری کشور با اشاره به تغییرات اقلیمی و سبک جدید زندگی عشایر تشریح کرد: عشایر از بافت سنتی خود جدا شده و در گذار از این مرحله نمی توان برنامه ریزی سنتی برای آنها داشت، بلکه باید الگوهای جایگزین برای این شیوه نوین زندگی و معیشتی تعریف کرد و یکی از این الگوها گردشگری عشایری است .

وی افزود : ما گردشگری عشایری را به عنوان یک محصول در نظر می گیریم که خود به چهار زیر مجموعه تقسیم می شود . اول از همه مسیر محل های گردشگری که در واقع ترجمه وبرگردان پکیج های گردشگری  است که می خواهیم با ادبیات گردشگری آن را جا بیاندازیم و بحث رویدادهای گردشگری و بعد از آن تاسیسات گردشگری است و در نهایت تاسیسات ویژه مثل موزه ها ، و ما در این چهار قالب گردشگری عشایر را تعریف می کنیم.

میرتقیان رودسری  افزود : رویداد ملی گردشگری عشایر به عنوان محصول گردشگری عشایری که به صورت نمادین با حضور عشایر یا عشایرزاده ها برپاست ، از دو لحاظ سودمند است اول آنکه ظرفیت ها را شناسایی می کند و دوم افراد حرفه ای یعنی ذی نفعان این حوزه را شناسایی کرده و شبکه گردشگری عشایری را ایجاد می کند.

وی توضیح داد: زمانی که این ظرفیت ها از قبیل مهمان نوازی، خوراک، پوشش، نظام دامداری، ساختارهایی ایلی ونظام اجتماعی، تقسیم کار، زنان ، مردان  و کودکان و به استناد پژوهشهای دانشگاهی انجام شده سرتاسر زندگی عشایر خصوصا کوچ آنها در بستر جامعه عشایری  شناسایی شد باید تبدیل به محصول گردشگری شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه باید این ظرفیت ها در بستر رویدادهایی مثل نمایشگاهها و جشنواره ها چه به صورت نمایشی و چه به صورت همایشی معرفی شوندگفت: رویداد ملی گردشگری در هر دو قالب به معرفی توانمندی های عشایر پرداخته است. نمایشی از این جهت که ظرفیت های شناسایی شده را معرفی می کند و همایشی از این جهت که ذی نفعان گردشگری یعنی کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند  اعم از دولتی ها ، آژانس ها و سازمان های مختلف شناسایی می شوند و شبکه گردشگری عشایر را شکل می دهند.

میر تقیان رودسری با تاکید بر اینکه یکی از اهداف این رویداد شکل گیری شبکه گردشگری عشایری است اذعان داشت : در گام بعدی ما باید به دنبال طراحی مسیر محل ها باشیم ؛ یعنی بعد از اینکه مردم تا حدودی آشنا شدند، باید سبک زندگی عشایر را در بستر واقعی به آنها نشان داد تا در تورهای تجربه گرای عشایری شرکت کنند .

وی در پایان گفت : در نهایت تمام این جریانات با توجه به تغییر الگوی معیشتی زندگی عشایر که در ابتدا به آن اشاره شد، باید به این هدف منتهی شود که عایدی این نوع گردشگری به جامعه عشایر برسد و از لحاظ اقتصادی و فرهنگی آنها را روز به روز غنی تر سازد.

گفتنی است. نخستین رویداد ملی گردشگری عشایر با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و اداره کل امور عشایر فارس و با حضور گروه‌های عشایری از استان‌های فارس، چهارمحال و بختیاری ، کهکیلویه و بویراحمد ، کرمان و خوزستان در شیرازاز 23 آبان 1402 به مدت 5 روز در حال برگزاری است.



نظرات بینندگان انتشار یافته: 0 در انتظار بررسی: 0



فرم ارسال نظرات

نام:
ایمیل:
نظرات:
کد امنیتی:

پیوست ها